Beste haarstijlen bij haaruitval, inhammen of dunner wordend haar

Gepubliceerd op
7/4/25
Laatste update
7/4/2025
De samenvatting

Haaruitval is voor veel mannen een herkenbaar probleem. Gelukkig zijn er kapsels die perfect aansluiten bij verschillende vormen van haarverlies. In dit blog deelt Fellos advies van kappers over stijlen die werken voor inhammen, dunner wordend haar en een kalende kruin.

Beste haarstijlen bij haarverlies

Bij Fellos begrijpen we hoe vervelend het kan zijn wanneer je haar dunner wordt, je inhammen dieper worden of je merkt dat je haarlijn zich langzaam terugtrekt. Je bent zeker niet de enige die hier last van heeft; meer dan 75% van de mannen krijgt te maken met haaruitval. Een veelgestelde vraag is welke haarstijlen het best passen bij verschillende soorten haarverlies. Fellos ging in gesprek met kappers om het antwoord te achterhalen.

Beste kapsel bij inhammen: zo haal je het meeste uit je haarlijn

Merk je dat je haarlijn zich langzaam terugtrekt en je inhammen dieper worden? Een soms vervelende constantering. Maar het goede nieuws: met het juiste kapsel hoef je hier niet het accent op te leggen. De kappers die Fellos sprak gaven unaniem aan dat de fade cut een veel toegepast kapsel is bij inhammen.

Deze stijl laat het haar aan de zijkanten en achterkant geleidelijk overlopen in iets langer haar bovenop. Het haar boven op het hoofd wordt naar voren gedragen wat eventuele inhammen verbergt. Het kapsel zorgt voor diepte en balans, en voorkomt dat de focus alleen op je haarlijn ligt. Combineer dit met een lichte textuur bovenop voor een extra optisch vol effect.

Beste kapsel bij dunner wordend haar

Wanneer je merkt dat je kruin of bovenkant van je hoofd dunner wordt, is het belangrijk om te kiezen voor een stijl die volume creëert.  Een crew cut is dan een goede en veelgemaakte keuze. Dit kapsel blijft kort aan de zijkanten, terwijl het bovenop nét wat lengte houdt. Dat zorgt voor structuur en laat je haar voller lijken, zonder dat het overdreven gestyled hoeft te worden.

Gebruik je stylingproducten? Kies dan voor een matte paste of klei. Die geven grip zonder je haar plat te maken. En vermijd glanzende gels: die laten je hoofdhuid eerder doorschemeren, wat juist een accent legt op het dunner wordende haar.

Wat is het beste kapsel bij een kalende kruin?

Een kalende kruin kan in het begin lastig zijn om mee om te gaan, je ziet het zelf vaak niet, maar anderen wel. Juist daarom is het slim om te kiezen voor een kapsel dat de overgang verzacht en de aandacht verlegt. Een korte stijl zoals een buzz cut of een high & tight is hier bijzonder effectief. Doordat het haar rondom ook kort is, oogt het evenwichtig en leg je geen focus op je kalende kruin.

Wil je toch iets meer lengte behouden? Dan is het belangrijk om het haar bovenop luchtig en in laagjes te laten knippen. Vermijd in elk geval de ‘kruin-combover’ waarbij je probeert de kale plek te bedekken met omliggend haar. Dit werkt vaak averechts en legt juist de nadruk op je kruin.

Helemaal kaal scheren: wanneer minder echt meer is

Soms is het dunner wordende haar zo ver gevorderd dat het elke ochtend stylen vooral frustratie oplevert en je het haarverlies niet goed kan verbergen met een bepaald kapsel. In dat geval is de geschoren look een krachtige stap. Een geschoren kapsel kan ook stylisch zijn en er goed uit zien, denk bijvoorbeeld aan Jason Statham. Wanneer je last hebt van vergevorderd haarverlies kan een kaalgeschoren hoofd niet alleen zorgen voor rust maar ook voor een verzorgde uitstraling zorgen. Heb je een baard? Dan kun je die perfect combineren met een geschoren look.

Laat je kapsel je zelfvertrouwen ondersteunen

Wat je ook kiest, het belangrijkste is dat jij je goed voelt bij je kapsel. Een stijl die past bij je uitstraling en wie je wilt zijn.

Benieuwd naar behandelmogelijkheden? Bekijk de medische opties van Fellos en laat je adviseren door een van onze artsen.

Bronnen

Fellos hanteert strikte redactionele richtlijnen voor bronnen om de nauwkeurigheid en actualiteit van onze inhoud te waarborgen. Onze inhoud is gebaseerd op wetenschappelijke publicaties, onderzoek van academische instellingen en gerenommeerde medische organisaties. Zie je een fout? Laat het ons weten via [email protected].

Dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en vormt geen medisch advies. De informatie hierin is geen vervanging voor professioneel medisch advies en mag hier nooit op worden vertrouwd. Bespreek de risico's en voordelen van elke behandeling altijd met je arts.

Deze content is voor het laatst geüpdatet op

7/4/2025

Blije man

Op zoek naar een behandeling?

Vul de online vragenlijst in slechts 3 minuten in en onze artsen bepalen samen met jou de meest geschikte behandeling.

Geen wachtrijen, geen ongemakkelijke gesprekken. 100% online en vrij van schaamte of taboes.

Start intake

Deze website gebruikt cookies

Door op “Aanvaarden” te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketing inspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.