Arts in witte jas met Fellos logo, apotheek achtergrond

Bericht van onze artsen

Er zijn verschillende behandelingen voor de mate van acne

Acne komt zowel in milde als in heftige vorm voor, hoewel niet gevaarlijk kan acne wel cosmetisch storend zijn en daardoor een behoorlijke impact hebben. Gelukkig zijn er goede behandelingen.

Start mijn intake
Nederlandse artsen

FAQ

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op per e-mail via [email protected]

Start mijn intake
Belangrijk om te weten over Differin
  • De werkzame stof in Differin is Adapaleen en zorgt voor een normale groei van de buitenste huidlaag, vermindert mee-eters en maakt verstopte poriën vrij.
  • Na 4 tot 8 weken merkt u dat de puistjes en pukkels minder worden. Acne kan de eerste weken erger worden, voordat het verbetert. Dit is normaal.
  • Maak uw huid schoon met lauw water en dep uw huid goed droog. Smeer de gel dun op de plekken met puistjes en pukkels.
  • Was hierna direct uw handen goed. Laat het ook niet in uw ogen, neus en op uw lippen komen.
  • Uw huid kan geïrriteerd raken, rood worden, branderig aanvoelen, uitdrogen en jeuken. Dit gaat binnen enkele weken vanzelf over.
  • Uw huid kan ook overgevoelig zijn voor UV-licht. Blijf uit de zon, vooral tussen 10.00 en 15.00 uur. Gebruik een zonnebrandcrème met hoge factor en ga ook niet onder de zonnebank.

Hoe werkt Differin?

Differin stimuleert de aanmaak van losse cellen in de hoornlaag. De huidcellen laten daardoor los en hopen zich niet op in de poriën. De poriën raken hierdoor minder snel verstopt.

De verschijnselen van acne kunnen de eerste drie tot vier weken verergeren. Pas daarna kunt u verbetering merken. Het effect is maximaal na enkele maanden.

Heb ik een recept nodig?

Ja, u heeft een recept nodig.

Adapaleen is sinds 1990 internationaal op de markt. Het is te krijgen als gel onder de merknaam Differin.

Mag ik Differin met andere medicijnen gebruiken?

Ja, er zijn van dit medicijn geen belangrijke wisselwerkingen met andere medicijnen bekend.

Mag ik zomaar met Differin stoppen?

Ja, u kunt op elk moment in één keer stoppen met het gebruik van dit medicijn. Stopt u eerder dan u met uw arts heeft afgesproken? Dan kunnen uw klachten terugkomen.

Wat zijn mogelijke bijwerkingen?

Behalve het gewenste effect kan dit medicijn bijwerkingen geven. De kans op bijwerkingen is afhankelijk van de sterkte van het huidmiddel, van de plaats waarop u het aanbrengt, de duur van het gebruik en de gevoeligheid van uw huid.

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

  • Irritatie van de huid, zoals roodheid, branderig gevoel, droge huid. Zeer zelden jeuk, jeukende huiduitslag en schilfering.  

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

  • Dit medicijn kan de huid gevoeliger maken voor UV-licht (zon, zonnebank, UV-lamp).
  • Brandwond op de plaats waar u de gel smeert.  
  • Overgevoeligheid voor dit medicijn. In dat geval bent u ook overgevoelig voor andere retinoïden,  zoals tretinoïne. U merkt dit aan huiduitslag, galbulten of jeuk. Raadpleeg dan uw arts. Een ernstige overgevoeligheid is te merken aan flauwvallen of een zwelling van het gezicht, lippen, mond, tong of keel. U kunt hierbij erg benauwd worden. Waarschuw in al deze gevallen direct een arts of ga naar de Eerstehulpdienst.
  • Irritatie, roodheid, jeuk of opzwellen van de oogleden

Neem contact op met uw apotheker of arts als u te veel last heeft van deze of andere bijwerkingen waar u zich zorgen over maakt.

Door op “Alle cookies aanvaarden” te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.